Guvernul nu se gandeste sa renunte la finantarea lucrarilor la stadionul "Lia Manoliu", care ar trebui sa gazduiasca finala Europa League din 2012, in ciuda faptului ca exista "constrangeri bugetare". Anuntul a fost facut de premierul Emil Boc, care a vizitat, joi, impreuna cu primarul Sorin Oprescu, santierul stadionului, pentru a verifica stadiul in care se afla lucrarile.

"Mesajul pe care vrem sa il dam constructorului este sa apese pedala de acceleratie si sa faca ceea ce trebuie. Impreuna cu Primaria Capitalei o sa ne ocupam de finantare. Guvernul va sprijini acest proiect in parteneriat cu Primaria Capitalei, in cadrul pe care l-am discutat. Pentru Guvern este o prioritate acest proiect national. In 2012 sa avem o finala europeana jucata aici", a afirmat Emil Boc, citat de NewsIn.

Premierul a adaugat ca sistemul de finantare ramane acelasi: dupa ce Primaria Capitalei epuizeaza bugetul alocat pentru lucrarile de la stadion, Guvernul va aloca fonduri: "Guvernul nu iese din acest proiect, chiar daca avem constrangeri bugetare mari. Avem probleme legate de deficitul bugetar, dar prin parteneriatul acesta ambele autoritati se pot achita de obligatiile pe care le au".

La randul sau, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat joi ca institutia pe care o conduce are fonduri pentru lucrarile de la stadion pana la finele lunii august.