Fostul sef al Diviziei Generale Contraspionaj a Serviciului Roman de Informatii (SRI), Paul Iordache, eliberat din functie in urma scandalului "Timofte-KGB", a fost numit interimar in functia de adjunct la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul MAI, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Col. Paul Iordache, sef al Diviziunii B Contraspionaj, a fost acuzat, alaturi de alti ofiteri SRI, ca a incalcat legea privind siguranta nationala a Romaniei si legea SRI. La 15 martie 2001, SRI anunta eliberarea din functie si punerea sa la dispozitia institutiei, dupa ce s-a descoperit, in urma unei anchete interne, ca directorului institutiei, Radu Timofte, a fost inclus "abuziv", alaturi de alte personalitati, intr-un material "fabricat la ordin" de cadre SRI in 1993, care a fost reluat intr-o nota intocmita, peste cinci ani, de aceleasi persoane.

Biroul Executiv al Consiliului Director al SRI a stabilit atunci ca documentul privind pretinsa colaborare a directorului SRI, Radu Timofte, cu KGB, contine date neverificate, iar punerea in circulatie a unui asemenea document constituie o abatere deosebit de grava, in anumite situatii cu implicatii penale. Mai mult, potrivit SRI, divulgarea unor asemenea date neverificate, pentru a fi folosite in scopuri politice, reprezenta "o incalcare a dispozitiilor exprese din articolul privind siguranta nationala a Romaniei si cel privind organizarea si functionarea SRI".