DNA face noi precizari in dosarul "Doi si un sfert". "Persoana oficiala" care solicitase listingul telefonic vroia sa foloseasca informatiile pentru inlaturarea unuia dintre angajati, la solicitarea oficialului Cornel Serban facand demersuri pentru identificarea titularului unui post telefonic care i-ar fi amenintat un membru al familiei, se arata intr-un comunicat.

"2. In perioada decembrie 2008 – martie 2009, Pitcovici Petru, ofiter de politie judiciara, seful diviziei operatiuni in cadrul D.G.A. si Serban Ilie Cornel, directorul D.G.I.P.I, au contactat un ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, solicitandu-i acestuia, ca prin orice mod, inclusiv prin incalcarea procedurilor legale, sa determine finalizarea cu celeritate a anchetei si emiterea unei solutii de neurmarire penala fata de Popoviciu Gabriel si Alecu Ioan Nicolae. Ofiterul care lucra la D.N.A fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza in care cei doi erau cercetati.

3. Distinct de aceasta situatie de fapt, a mai rezultat ca, in perioada 27 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, inculpatul Serban Cornel, folosindu-se de pozitia detinuta si in mod nelegal, a pus la dispozitia unei persoane oficiale, la solicitarea acesteia, lista detaliata a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic inregistrat la o companie de telefonie mobila. Persoana oficiala care solicitase listingul urmarea sa foloseasca acele informatii care nu erau destinate publicitatii la inlaturarea unuia dintre angajatii institutiei pe care o conducea. De asemenea, la solicitarea aceluiasi oficial, Serban Ilie Cornel a facut demersuri pentru identificarea titularului/utilizatorului unui alt post telefonic, care ar fi trimis mesaje de amenintare unui membru al familiei. In schimbul permiterii accesului la aceste informatii, Serban Cornel a primit promisiuni si a beneficiat de sprijinul oficialului, prin intermediul relatiilor acestuia, pentru promovarea in functia de director adjunct al DGIPI."

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, sustine ca nu a cerut si nu a primit niciodata vreun listing, pentru niciun numar de telefon: "Nu am nicio legatura cu subiectul cazului in derulare. Am fost amenintat, probabil pentru a fi intimidat in luarea anumitor masuri, dar nu am solicitat servicii suplimentare, desi oricare dintre ministrii guvernului beneficiaza de sevicii uzuale de protectie din partea structurilor abilitate", sustine ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, intr-un comunicat remis joi.

Potrivit surselor judiciare, fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, i-a dat consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, listingurile telefonice ale unui politician roman. Procurorii DNA au audiat, miercuri, doi angajati din DGIPI, in legatura cu niste listinguri telefonice date de fostul sef al DGIPI, Cornel Serban.

In data de 24 martie 2009, inculpatii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel, Serban Ilie Cornel si Pitcovici Petru au fost retinuti de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore. Pe 25 martie 2009 procurorii DNA au intocmit propuneri de arestare preventiva pentru trei dintre acestia (Popoviciu Gabriel Aurel, Pitcovici Petru, Serban Ilie Cornel), iar la data de 26 martie 2009, Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea procurorilor si a dispus masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 29 de zile impotriva celor trei inculpati. Procurorii DNA au declarat recurs impotriva hotararii instantei.

In aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, se mai precizeaza in comunicatul de joi al DNA.