Statul va suporta jumatate din valoarea proiectului de reabilitare termica a locuintei, prevede o Ordonanta de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern. Inca 30% din fonduri vor veni de la primarii, in timp ce asociatiile de proprietari vor suporta 20% din costuri.

"Am fost extrem de pragmatici, actul normativ a fost adoptat, asta inseamna ca administratiile locale vor putea beneficia de un sprijin consistent din partea statului, iar, pe de alta parte, asociatiile de proprietari vor beneficia de o reducere a cheltuielilor cu factura la energie termica in urma acestui amplu proces de reabilitare termica a blocurilor de locuit, 50% din costurile reabilitarii termice fiind suportate de catre guvern, 30% de catre administratiile locale, 20% de catre asociatiile de proprietari", a declarat premierul Emil Boc, citat de Rador.

In programul de reabilitare termica intra toate locuintele construite dupa proiecte elaborate in perioda 1950-1990, in total peste 83.000 de blocuri. Suma totala necesara pentru reabilitare este de aproximativ 11 miliarde de euro.