"Pentru a preveni, in anul 2009, o recesiune sau o criza precum cele care au loc in alte tari din Europa, participantii la aceasta intalnire au cazut de acord ca Romania nu isi poate permite deficite bugetare mari, cresteri salariale care nu tin pasul cu productivitatea, in timp ce politica monetara trebuie sa continue procesul de dezinflatie".

Aceasta este una dintre concluziile discutiior care au avut loc vineri la Guvern, pe tema posibilelor efecte ale crizei financiare internationale in Romania. La reuniunea consultativa a premierului Calin Popescu-Tariceanu cu specialistii in domeniul economic a participat si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"In cadru intalnirii de astazi cu specialistii in domeniul economic de la Guvern, premierul a accentuat nevoia absortiei de fonduri europene si reglementarea unor legi ca accesarea de fonduri europene sa fie mult mai facila", se arata intr-un comunicat al Guvernului, prezentat presei de catre purtatorul de cuvant, Camelia Spataru.

Aceasta este cea de-a doua intalnire convocata de Tariceanu pe tema crizei economico-financiare, premierul discutand si la inceputul saptamanii trecute cu mai multi economisti romani, pe acelasi subiect.