Aeroportul Baneasa va fi inchis, incepand de luni, timp de doua saptamani, pentru finalizarea lucrarilor la pista de aterizare a avioanelor. Cursele aeriene care ar fi trebuit sa aterizeze la Baneasa vor fi redirectionate, in acest interval, pe aeroportul Henri Coanda. Autoritatile anunta ca pana pe 12 octombrie, fluxul de pasageri de pe Otopeni va creste cu peste 30%, potrivit Antena 3.

Conducerea Aeroportului Henri Coanda este pregatita sa preia cursele de pe Baneasa. Cel mai mult de suferit vor avea insa pasagerii, care vor trebui sa faca fata traficului infernal de pe DN1. Lucrarile la pasajul de la Baneasa, unde zilnic se formeaza ambuteiaje, dar si traficul intens din Capitala pot prelungi cu ore bune drumul catre aeroport.

In plus, cursele care vor fi mutate de pe Baneasa pe Otopeni vor avea culoar de zbor ori dimineata foarte devreme, ori seara foarte tarziu, pentru a nu afecta cursele regulate de pe Otopeni.

Reprezentantii companiilor low-cost care opereaza pe Aeroportul Baneasa au anuntat, insa, ca nu vor scumpi biletele de avion, cu toate ca taxele platite pe aeroportul Otopeni sunt mai mari.