Fiindca detine presedintia Uniunii Europene pina la finalul acestui an, Franta a decis sa omagieze acest lucru chiar in fata celui mai vizitat monument din Paris: Turnul Eiffel. Astfel, o imensa harta care prezinta cele 27 de state membre ale Uniunii a fost vopsita pe cimentul din imediata apropiere a imensului edificiu.

Exercitiu de imagine reusit

Harta a devenit un loc important de pelerinaj pentru miile de turisti care viziteaza zilnic Turnul Eiffel. Nationalitatea turistilor poate fi vazuta foarte usor aici, fiindca fiecare se aseaza sau isi face poza in dreptul tarii din care provine. 15 minute de observare duc la urmatoarele rezultate: 1. Spania; 2. Germania; 3. Italia. Insa curiozitatea e mare si aproape fiecare tara este “batuta in picioare” de turisti.

Harta se vede excelent si de pe Turn, indiferent ca e vorba de primul nivel, de al doilea sau de ultimul. Tarile europene care nu fac parte din UE apar pe harta, dar doar ca si contur, fara a fi precizate si numele acestora.

Cioroianu, inca ministru de externe

Harta Romaniei
Foto: HotNews.ro
Imensa harta este marginita de cele 27 steaguri ale tarilor UE, dar si de panouri dreptunghiulare care prezinta datele importante politice, sociale si economice ale fiecarei tari. Pentru ca panourile informative au fost realizate acum mai multe luni, Adrian Cioroianu inca figureaza ca ministru de externe al Guvernului Romaniei.

Una peste alta, pentru statele membre ale UE exercitiul de imagine este reusit si pentru ca imensa harta este strabatuta nu doar de turistii europeni, dar si de zeci de mii de japonezi, americani sau alti calatori noneuropeni.