Peste 2.000 de suporteri ai echipei de fotbal FC Timisoara au blocat intrarea in oras, pe DN 6, nemultumiti de faptul ca echipa preferata a fost depunctata de Federatia Romana de Fotbal cu 6 puncte, la cererea FIFA, anunta Realitatea Tv.

UPDATE : Gheorghe Popescu, comisar sef la IPJ Timis, a declarat ca in acest moment suporterii s-au linistit. Ei doar scandeaza si se indreapta spre Piata Operei din centrul orasului, fara incidente.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanti, dupa ce acestia au inceput sa arunce pietre si sticle. Potrivit GSP.ro, un suporter a lesinat, provocand panica in multime, iar 15 fanii banateni au fost aproape de a linsa un jandarm aflat in masina de Politie.

Sute de politisti si jandarmi au fost trimisi la fata locului, iar fortele de ordine dirijeaza acum multimea spre centrul orasului.

"Protestul suporterilor este justificat, este un apel moral la instantele judecatoresti din Romania. Conform TAS, deciziile trebuie respectate, dar este o nedreptate. Poli a fost delapidata de dreptul ei istoric", a declarat simbolul Timisoarei, Jackie Ionescu la Realitatea TV.

Presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca dezaproba protestul fanilor, afirmand ca acesta nu foloseste nimanui

Suporterii spun ca au ales aceasta forma de protest din cauza imobilitatii autoritatilor, care au permis depunctarea echipei la cererea FIFA.

Directorul Departamentului International din FRF, Florin Prunea, a declarat ca suporterii au dreptul sa isi manifeste nemultumirea, dar nu in acest mod.

"UEFA functioneaza ilegal. Pina la urma Blatter e unul dintre cei mai mari mafioti, lumea asta e murdara. Daca eram acum in Timisoara, plecam cu suporterii pina la federatie si asediam federatia", a declarat Florin Calinescu, cunoscut ca fiind un soporter al formatiei din Timisoara, la Realitatea TV

"Vreau sa mergem pana la capat. Trebuie ca mafia din fotbal sa pice. Nu se poate ca un singur om sa isi bata joc de un oras. Toate lumea ne da dreptate. Din cate stim noi, s-a dat ordin de la Bucuresti sa intervina jandarmeria, sa ne disperseze. Protestul va fi auzit pana la capat. Dam asigurari ca mergem pana la capat ca in '89", a declarat la Realitatea TV un suporter al formatiei banatene.