Peste 500.000 de credinciosi sunt asteptati sa participe astazi la Pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc, considerat cel mai mare pelerinaj romano-catolic din Sud-Estul Europei, potrivit Antena 3. Pentru ca numarul participantilor este atat de mare, in jur de 1.200 de politisti si jandarmi supravegheaza zona.

Sute de oameni au pornit in pelerinaj spre dealul sumuleu. Traditia spune ca drumul trebuie parcurs pe jos, ca jertfa adusa Fecioarei Maria. Dupa ce se inchina statuii miraculoase a Fecioarei Maria din manastirea franciscana Sumuleu Ciuc, pelerinii inconjoara muntele purtand in maini crengi de mesteacan. Slujba de la manastire este oficiată de cateva zeci de preoti romano-catolici maghiari din intreaga lume.

La hotelurile si pensiunile din Miercurea Ciuc si Odorheiul Secuiesc toate locurile de cazare au fost ocupate. Un numar impresionant de forte de ordine romane, sprijinite si de politisti din Ungaria, vor veghea la buna desfasurare a evenimentului.

La cea mai mare procesiune din sud estul Europei sunt asteptati peste 500.000 de pelerini, printre care si credinciosi din Ungaria, dar si turisti din SUA, Austria, Germania si Australia. Fortele de ordine nu exclud nici prezenta unor grupuri extremiste, care sa atace comunitatile mici de romani din zona.