Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru luare de mita.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata presedintele FC National, Gino Iorgulescu, Bogdan Dumitru Dragomir, precum si inca o persoana, fostul sofer al sefului Ligii.

Procurorii anticoruptie sustin ca presedintele LPF a primit de la Gino Iorgulescu un teren in valoare de 32.600 de dolari in Bucuresti, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 mp (amplasat in aceeasi zona) si a unei constructii nefinalizate, in suprafata de 279,72 mp si ridicate fara autorizatie pe terenul respectiv.

Procurorii afirma ca L.P.F. a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului L.P.F. cu suma de 355.000 USD, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data.

Gino Iorgulescu a trecut in proprietatea soferului personal al lui Dragomir Dumitru suprafata de 351,79 mp teren, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare s-a consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 ROL, desi in realitate acesti bani nu au fost achitati.

In perioada 2001-2004, in baza acestui contract de vanzare-cumparare, s-au realizat formalitatile de inscriere in Cartea Funciara a imobilelor respective si de obtinere a autorizatiei de constructie pentru ridicarea unei locuinte.

DNA anunta ca pentru judecarea cauzei a fost sesizata Inalta Curte de Casatie si Justitie.