Presedintele Vladimir Putin a afirmat ca, dupa vizita lui Traian Basescu la Moscova, in 2005, relatiile dintre cele doua tari au evoluat bine pe plan economic, ajungand la cinci miliarde de dolari. Liderul rus a evidentiat si faptul ca relatiile diplomatice dintre cele doua implinesc in octombrie 130 de ani de existenta. Seful statului roman s-a intalnit, in jurul orei 13.00, cu omologul sau rus Vladimir Putin, la Palatul Parlamentului.

Putin i-a multumit lui Basescu pentru "buna organizare" a summitului, in timp ce seful statului roman a apreciat vizita lui Putin la Bucuresti.

Intalnirea bilaterala dintre cei doi a avut loc dupa Consiliul NATO-Rusia, desfasurat in cursul diminetii. Discutiile nu au fost deschise presei, care a avut acces doar la declaratiile de inceput ale celor doi lideri.

Decizia de a exista o intalnire bilaterala intre cei doi presedinti, Putin si Basescu, a fost luata joi seara, la dineul de la Hotelul Hilton la care au participat inalti oficiali prezenti la Summitul NATO si la care a venit cu ceva intarziere, si liderul de la Kremlin.

Tot atunci, Presedintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe omologul sau roman, Traian Basescu, sa viziteze Rusia.