O ambulanţă navală a fost implicată, miercuri, într-un accident pe Braţul Chilia, primele informaţii arătând că în aceasta erau patru persoane, între care un copil, scrie News.ro. În zonă s-au deplasat două elicoptere SMURD. Asistenta medicală a suferit fracturi şi alte traumatisme, fiind preluată de elicopterul SMURD venit de la Galaţi, iar celelalte trei persoane au fost duse la un spital din Tulcea. Conducerea Autorităţii Navale Române a transmis că accidentul este cercetat de o echipă a Căpităniei Portului Tulcea.

Elicopter SMURDFoto: Bogdanel Vacarciuc | Dreamstime.com

„În jurul orei 18:00, în această seară, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta judeţului Tulcea au fost alertat despre faptul că în apropiere de Ferma Tatanir, de pe Braţul Chilia, a avut loc un accident naval în căruia fost implicată o ambulanţă navală privată, la bordul căreia se aflau trei adulţi şi un minor. Către locul evenimentului, mai multe forţe de intervenţie şi prim ajutor, o ambarcaţiune de căutare salvare din Cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu echipaj complet, o ambulanţă navală din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea şi două elicoptere SMURD din Galaţi respectiv Constanţa, echipaje din cadrul IPJ şi Poliţia de Frontieră, au fost direcţionate pentru a acorda asistenţă medicală şi sprijin”, a precizat ISU Tulcea.

Conform sursei citate, la scurt timp de la primirea apelului, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a asigurat măsuri de prim-ajutor şi asistenţă persoanelor implicate în evenimentul naval.

„Primele echipaje medicale ajunse la faţa locului au evaluat victimele, un bărbat - conducător al ambarcaţiunii, cu diverse traumatisme, asistenta medicală care prezenta mai multe traumatisme, dar şi fracturi, iar minorul şi mama acestuia în stare bună, cu traumatisme minore. Toate cele patru victime erau conştiente şi cooperante. În urma evaluării medicale la faţa locului şi acordarea primului ajutor, asistenta medicală a fost preluată de elicopterul SMURD venit de la Galaţi, iar conducătorul ambarcaţiunii, minorul şi mama acestuia au fost preluaţi de ambarcaţiunea medicală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean urmând a fi transportaţi la unitate spitalicească din municipiul Tulcea”, a arătat ISU.

Ambarcaţiunea navală se deplasa cu pacientul minor şi mama acestuia la Spitalul Judeţean Tulcea.

Precizările Autorităţii Navale Române

Conducerea Autorităţii Navale Române a anunţat că accidentul de pe Braţul Chilia s-a produs după ce ambulanţa a intrat în malul drept.

„Accident de navigaţie în această după-amiază pe Braţul Chilia în apropiere de ferma Tatanir. O ambarcaţiune ce apaţine Ambulanţa Delta, ce naviga amonte, a intrat în malul drept. La bordul acesteia se aflau patru persoane, printre care şi un copil. Din primele informaţii doi dintre pasageri au fost răniţi în urma impactului şi au nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat ANR.

Evenimentul de navigaţie este cercetat de o echipă a Căpităniei Portului Tulcea.

_________

(Foto articol © Bogdanel Vacarciuc | Dreamstime.com)