​Amenajarea spațiilor mici vine întotdeauna cu provocări, mai ales atunci când încerci să atribui interiorului cât mai multe funcțiuni. Dar cu puțină imaginație, poți să găsești soluții care să te ajute să obții un decor practic și confortabil. Un exemplu bun în acest sens este și această garsonieră de 29 metri pătrați, amenajată de Gabi Ralea. Iată câteva dintre soluțiile aplicate!

Garsoniera amenajatăFoto: Gabi Ralea

Garsoniera este alcătuită dintr-o cameră de 18 metri pătrați, bucătărie și baie. Compartimentarea locuinței nu include un hol propriu-zis, ci doar o nișă cu o adâncime de un metru, așa că intrarea se face direct în zona de living. Nu a fost singura problemă care a influențat amenajarea spațiului. Tabloul electric, montat în mijlocul peretelui și o grindă la doar doi metri înălțime, fix deasupra ușii, au limitat destul de mult soluțiile pentru mobilarea zonei respective.

Gabi a propus integrarea unui dressing cu o lățime de 150 centimetri care să acopere necesarul de depozitare. Două dintre uși sunt placate cu oglindă, lucru care ajută la o mai bună distribuire a luminii naturale în interior. Sub panoul electric, și-a găsit locul un mic pantofar, suspendat pe perete, care servește și ca suport de chei sau alte mărunțișuri. Pentru hainele de exterior, Gabi a venit cu soluția unui cuier metalic, agățat după ușa de la intrare. Ca să protejeze peretele, a îmbrăcat porțiunea respectivă cu un tapet colorat care se reia apoi și în dreptul canapelei.

Nu a fost posibilă amenajarea unei zone separate pentru dormit

Zona de zi este delimitată de holul improvizat printr-un corp de bibliotecă pus perpendicular pe perete, care se continuă cu o masă tip bar. Un colțișor practic, gândit ca loc de savurat cafeaua sau mic spațiu de lucru. Mobilierul din living înseamnă o canapea cu spațiu de depozitare, o măsuță de cafea, o comodă cu sertare sub televizor și un dulap cu rafturi. Amenajarea este funcțională și, mai important decât atât, lasă spațiul să respire.

CITEȘTE CONTINUAREA PE LOVEDECO.RO