​Jurnalista Emilia Șercan, care a scris despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu, scandal în urma căruia acesta a demisionat din funcția de ministru al Educației, anunță că a câștigat al treilea proces (decizie definitivă) împotriva Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV-B), condusă de Cîmpeanu. Universitatea este obligată să îi transmită jurnalistei o serie de documente legate de activitatea didactică a lui Sorin Cîmpeanu.

Emilia SercanFoto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Emilia Șercan spune că procesele au fost deschise în toamna anului 2022, imediat după ce a scris că Sorin Cîmpeanu ar fi plagiat 13 capitole dintr-un curs.

„În acea perioadă am cerut de la USAMV-B mai multe informații despre activitatea didactică a lui Sorin Cîmpeanu din perioada în care a fost ministru, dar și copii după rapoartele de similitudine ale tezei sale de doctorat, despre care a prezentat public niște hârțoage, spunând că nu e plagiată. USAMV-B nu mi-a răspuns la cele trei solicitări. Le-a ignorat complet”, a scris jurnalista pe Facebook.

Toate cele trei procese au fost câștigate definitiv de Șercan.

„Primul proces l-am câștigat definitiv pe 18 ianuarie anul acesta pe cel de-al doilea, pe 09 februarie, iar pe cel de-al treilea, ieri. Cum Sorin Cîmpeanu a sfidat legea sistematic, mă aștept să nu îmi furnizeze informațiile de bună-voie, ceea ce nu e o problemă, pentru că există executori judecătorești. Am spus-o în trecut, o spun și acum: Sorin Cîmpeanu a fost și rămâne cel mai nociv și toxic personaj pentru educația din România, fiind salvatorul tuturor plagiatorilor, inclusiv a lui însuși”, spune Emilia Șercan.

Ea spune despre Cîmpeanu că a reușit să „ducă în derizoriu ideea de integritate în educația universitară din România, cu largul concurs al lui Klaus Iohannis, cel care l-a decorat de două ori cu cea mai înaltă distincție pe care statul român o poate acorda unui civil: Steaua României”.

„Dacă vreți să înțelegeți mai bine cât de nociv este personajul, puteți să citiți cartea „Cazul Ponta. Reconstituirea celui mai infam plagiat din istoria României”, volum pe care l-am lansat în martie 2022, dar căruia i-am făcut prea puțină promovare pentru că exact în acea perioadă a apărut cazul de kompromat”, a mai scris Șercan.

Citește și: