Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost prins, sâmbătă, la volanul unei maşini circulând cu viteza de 142 de kilometri pe oră, într-o zonă în care, cu doar două zile în urmă, un om a fost lovit în timp ce traversa pe trecerea de pietoni.

Trecere de pietoniFoto: Eugene Sergeev / Alamy / Alamy / Profimedia

Maşina condusă de un tânăr de 22 de ani a fost înregistrată, sâmbătă, de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 2- E 85, pe raza localităţii Sascut, cu viteza de 142 km/h, relatează News.ro.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu o amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Tânărul a fost prins depăşind cu mult viteza legală într-o zonă a drumului naţional în care joi, 23 februarie, un om a fost accidentat pe trecerea de pietoni semnalizată.

„Poliţiştii rutieri continuă să acţioneze zilnic, pe drumurile publice din judeţ pentru monitorizarea traficului rutier, îndeosebi în zonele cu risc ridicat de accidente rutiere, însă exemplul de mai sus demonstrează încă o dată că, deşi atragem atenţia asupra conduitei preventive, mai sunt conducători auto indisciplinaţi”, au transmis poliţiştii din Bacău.