Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, Ştefan Alexandru B., membru al unei bande infracţionale care a răpit un cuplu în Statele Unite, care era căutat de FBI de un deceniu, a fost arestat la Budapesta, a anunţat joi poliţia ungară pe website-ul său, informează MTI.

Român căutat de FBIFoto: FBI.gov

Se crede că Ştefan Alexandru B. este membru al unei bande infracţionale care a răpit în 2007 un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală. Cuplului i s-a spus că ulterior i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru o sumă considerată extrem de ridicată.

Ulterior, autorii răpirii şi-au forţat victimele să bea un somnifer şi au fugit cu un automobil furat de la victime.

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi.

Potrivit site-ului FBI, tânărul de 36 de ani, născut la Iași, a părăsit Statele Unite în septembrie 2010, împreună cu prietena sa Dalma Ocsay, și a fost localizat ultima dată în România în martie 2012.

Polițiștii americani bănuiau că este posibil să se afle în Ungaria, întrucât Ocsay este cetățean maghiar.

Ştefan Alexandru B. a fost arestat marţi când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA, notează Agerpres.