Furtunile de pe litoralul românesc au adus pe plaje cantități imense de alge, conform reprezentanților Apelor Române Dobrogea-Litoral, care spun că în cele trei zile de minivacanță de Sfânta Maria au adunat aceeași cantitate stânsă în toată luna iunie.

Alge pe plajele liroralului românescFoto: Facebook Apele Române Dobrogea Litoral
  • "În minivacanța de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării și le-au adus la mal.
  • În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge. Aceeași cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022", spun reprezentanții Apelor Române Dobrogea-Litoral.

Conform acestora, pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța intervine pe toată linia ţărmului, dar programul acestor activități se desfășoară doar noaptea, fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță, precizează sursa citată.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, gestionează plajele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de km, cuprins între localitățile Corbu și Vama Veche, aparținând de 10 primării.

În minivacanța de Sfânta Maria pe litoralul românesc au fost aproximativ 200.000 de turiști, conform operatorilor din turism.