O plută de salvare cu însemne militare a fost găsită marți seară de salvatorii din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pe mare, în apropierea Portului Constanţa. Momentan nu se știe cum a ajuns acolo și nici cui aparține.

Vestă de salvare de pe pluta misterioasă recuperată din apropierea portului ConstanțaFoto: Captura video - TVR

UPDATE 14:46 Pluta misteriosă de salvare cu însemne militare care a fost găsită în apropierea portului Constanţa provine cel mai probabil de la o navă rusească, susțin specialiştii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, citați de news.ro.

Reprezentanţii ARSVOM au declarat că această plută de salvare conţine însemne în limba rusă, neavând însă alte elemente de identificare.

De asemenea, reprezentanţii Forţelor Navale au confirmat că această plută de salvare şi vestele găsite pe ea nu aparţin vreunei nave militare a României.

O plută de salvare cu însemne militare a fost recuperată din apele teritoriale ale Mării Negre de către un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Potrivit ARSVOM, pluta a fost găsită la circa 10 mile marine travers de Portul Constanţa.

În pluta de salvare nu se afla nicio persoană şi nu se cunosc detalii cu privire la cum a ajuns aceasta în mare şi cui aparţine.

De asemenea, în plută se aflau şi mai multe veste de salvare care aveau un număr de bordaj şi nu numele navei cum ar fi trebuit, susţin reprezentanţii ARSVOM.

(Sursă: Agerpres)