Asigurarea STEMCare Autism decontează costul unui potențial transplant cu celule stem pentru a trata autismul la copii, în limita sumei de 30,000 RON (echivalentul a 6,000 Euro). Produsul este unul inovativ pe piața locală, și a fost lansat de compania de asigurări Eurolife FFH în parteneriat cu Stem Sure (companie de servicii medicale din domeniul recoltării, procesării și stocării de celule stem) și INK Broker.

StemCare Autism - prima asigurare din România pentru tratarea autismuluiFoto: Eurolife FFH & Stem Sure

Potrivit specialiștilor din domeniu, celulele stem recoltate la naștere prezintă potențialul necesar pentru tratarea autismului, intervenție care se poate efectua inclusiv în România. Tratamentul constă în administrarea unei singure perfuzii, similar unei transfuzii de sânge. În România, costurile asociate procedurii sunt echivalentul a 6,000 de Euro, sumă ce poate fi acoperită integral acum prin asigurarea STEMCare Autism. Asigurarea poate fi încheiată prin intermediul companiei Stem Sure pentru copiii cu vârsta între 0-1,6 luni, prima anuală fiind de 110 lei.

„STEMCare Autism reprezintă un produs de asigurare revoluționar și ne bucurăm că împreună cu partenerii de la Stem Sure putem arăta că asigurările sunt produse utile, care vin în sprijinul oamenilor în momentele cele mai dificile din viață. Pentru Eurolife FFH această lansare reprezintă încă un pas înainte în consolidarea portofoliului de produse complementare, noi pentru piața locală, dezvoltate în colaborare cu companii care își doresc la rândul lor să facă diferența pe segmentul de business în care sunt prezenți, în beneficiul clientului final", a declarat Anita Nițulescu, CEO Eurolife FFH Asigurări România.

„Gândiți-vă la ce este în mintea și în sufletul părinților ai căror copii, la vârsta de 2 ani, încă nu le răspund înapoi atunci când aceștia le vorbesc, ori care nu se uită în ochii tatălui sau a mamei! Acestea sunt reperele profund umane ce ne confirmă relația cu copiii noștri și dragostea pe care le-o dăruim. Când aceste repere nu se regăsesc, suferința părinților este inimaginabilă, mai ales că este răscolită cu fiecare cuvânt ori șoaptă adresată celui mic.

Cunosc această suferință deoarece coordonez studiul clinic în cadrul căruia facem aceste tratamente și vorbesc cu părinții ai căror copii beneficiază de această opțiune. De astăzi însă această situație se schimbă. Accesul la tratamentele cu celule stem tinere, recoltate la naștere, se democratizează!”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, Directorul General al Stem Sure și creatorul platformei medicale Doctor MiT.

În 70% din cazuri condiția pacientului s-a îmbunătățit

După primele două studii clinice desfășurate pe zeci și sute de copii, în care s-a testat profilul de siguranță și eficacitatea acestui tratament, perfuzarea autologă de celule stem recoltate la naștere în organism a arătat că determină îmbunătățiri ale condiției pacientului în 70% dintre cazuri.

Din datele Stem Sure, 95% dintre formularele de cerere de tratament completate de către părinți relevă faptul că în cazul celor mici care au fost diagnosticați cu tulburare din spectrul autist părinții nu s-au gândit să le recolteze celule stem la naștere poate pentru că s-au temut că nu ar avea banii să facă și tratamentul dacă ar fi cazul.

În urmă cu șapte ani, Center for Disease Control din Statele Unite (CDC) indica o incidență de 1 la 78, pentru că în anul 2020 aceasta să crească la 1 din 59. Potrivit analizelor de specialitate, există premise că incidența să crească în viitorul apropiat la un nivel de 1 la 44. Autismul este considerat un spectru de tulburări de dezvoltare neuropsihiatrică, cu o largă paleta de manifestări. Cauzele apariției rămân deocamdată necunoscute.

Articol susținut de Eurolife FFH & Stem Sure