Directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, medicul Irinel Popescu, a fost trimis în judecată miercuri de către DNA, care îl acuză că ar fi încercat să le dea mită 100.000 de euro procurorilor care instrumentaru dosare penale ce îl vizau.

Irinel Popescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

DNA a anunțat printr-un comunicat de presă că l-a trimis în judecată pe chirurgul Irinel Popescu, pentru dare de mită, alături de administratorul unei firme, acuzat de complicitate la dare de mită.

DNA susține că, în intervalul decembrie 2017 - februarie 2018, medicul Irinel Popescu, ajutat de cealaltă persoană trimisă în judecată în acest caz, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care instrumentau dosare în care ar fi fost vizat.

  • "Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menționată mai sus, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată.
  • Ulterior, cu toate aceste „încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată", afirmă DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Până la ora publicării acestei știri, medicul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Ulterior Irinel Popescu a reacționat, acuzând „o înscenare” a reprezentanților DNA.

În luna martie, medicul Irinel Popescu, care s-a aflat la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în 2009, a fost trimis în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CNA, din perioada 2007-2009, Vasile Ciurchea, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Procurorii îi acuză că ar fi încheiat ilegal acte adiționale ce ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate privind sistemul informatic al instituției, ceea ce ar fi produs CNAS un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. Ei sunt acuzați că, în schimb, ar fi primit sume de bani fie în folos propriu, fie pentru anumite firme.