Cel mai mare pelerinaj al creștinilor ortodocși din Transilvania are loc la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria, iar peste 10 000 de credincioși au luat drumul lăcașului de cult care își serbează hramul, astfel că pe câmpul din spatele lăcașului de cult sâmbătă nu mai era loc de pus nici măcar o pătură, scrie Dejeanul.ro.

pelerinaj Manastirea NiculaFoto: Captura

În fiecare an, în 15 august, mii de pelerini din toate colțurile țării merg la Mănăstirea Nicula, care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, fiind cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal.

Ținuți la distanță anul trecut de pandemie, în acest an, peste 10 000 de credincioși au luat drumul Mănăstirii Nicula, astfel că pe câmpul din spatele lăcașului de cult sâmbătă nu mai era loc de pus nici măcar o pătură. Momentul cel mai important al pelerinajului are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când icoana Fecioarei Maria, despre care se spune că este făcătoare de minuni, va fi scoasă din biserică, iar preoții o vor purta pe brațe în jurul lăcașului de cult.

Nu există reguli speciale la mănăstire, însă pelerinilor le este recomandat să poarte masca de protecție sau să păstreze cât de cât distanță, pentru că majoritatea sunt oameni în vârstă, mulți dintre ei nevaccinati, scrie Dejeanul.ro.

Cei care nu s-au vaccinat, o pot face la un centru de vaccinare amenajat în centrul localității Nicula, însă doritorii nu prea s-au înghesuit. De vineri și până sâmbătă, s-au vaccinat doar aproximativ 20 de persoane.