Fostul președinte Traian Băsescu susține că ministrul Transporturilor, "celebrul Drulă", ar fi trebuit să demisioneze după accidentul de la Fetești și după problemele care au dus la bulversarea traficului feroviar spre și dinspre litoral. Întrebat, într-o emisiune la Realitatea Plus, de ce a ajuns infrastructura rutieră în această situație, Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor, a afirmat: "Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Înainte nu era posibil să urci pe locomotivă, în 98, 99, 2000, fără să fii testat cu alcoolscopul. Acum se pare că urcă mecanicii după ce vin de la chef, direct pe locomotivă. Cazul de la Fetești este edificator în acest sens. (…)
  • Până la Vizante (n.r. Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători), ministrul Transporturilor trebuia să își dea demisia. Celebrul Drulă (n.r. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor), care trece drept mare erou că a mers cu bâta la metrou, e în regulă ce a făcut, dar deocamdată în mandatul lui nu a început niciun proiect de infrastructură. Și sunt 4,5 miliarde de euro pe care România nu i-a cheltuit. Trebuia să îi cheltuiască până la sfârșitul anului 2021", a spus Traian Băsescu, potrivit realitatea.net.

Întrebat despre infrastructura tot mai învechită a căilor ferate și despre unele acțiuni din mandatul său de ministru al Transporturilor, Traian Băsescu a spus că "subfinanțarea a început din vremea lui Ceaușescu".

  • "Eu nu am fost ministru de Finanțe să dau căii ferate sumele de care avea nevoie. Nu am început nicio operațiune de privatizare a CFR. A fost creată ca o companie de stat desprinsă de căile ferate care a fost obligată să scoată toate activele care erau excedentare. Era un excedent uriaș de material rulant. Veneam dintr-o perioadă în care transporturile mai mari de 50 km nu se puteau face decât cu trenul. Odată cu liberalizarea a explodat transportul rutier, iar materialul a fost excedent”, a susținut Traian Băsescu.

Chestionat de ce s-a ajuns în situația în care se produc accidente feroviare precum cel de la Fetești, Traian Băsescu a început răspunsul cu o glumă: "Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.