Caniculă și disconfort termic, dar și ploi, și în luna august. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 26 iulie 2021, 15:37 Actualitate | Esenţial


Canicula
Foto: Freepik
Canicula şi disconfortul termic vor caracteriza următoarele două săptămâni, iar ploile vor apărea pe arii extinse la începutul lunii august în aproape toate țara, conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru intervalul 26 iulie - 8 august.

Banat

Vremea va fi caniculară în perioada 26 - 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 39 de grade, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade. Ulterior, sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 30-33 de grade şi minime, în general, de 16 - 18 grade. În prima săptămână de prognoză doar izolat vor fi posibile averse. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1 - 3 august, dar şi spre finalul intervalului (6 şi 7 august).

Crișana

Vremea va fi caniculară în perioada 26 - 31 iulie, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 38 de grade, iar minimele vor fi de 19 - 20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime, în general, de 30 - 32 de grade şi minime, în medie, de 16 - 17 grade. Averse pe arii mai extinse se întrevăd după 1 august. Până atunci instabilitatea se va manifesta mai ales în zonele submontane, dar numai izolat se vor semnala averse.

Transilvania

Vremea se va încălzi, astfel că, în intervalul 27 - 31 iulie, local, va fi caniculă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade şi minime în creştere de la 14 - 15 grade în prima zi, până la o medie de 17 - 18 grade. După 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturii aerului, până la valori maxime de 29 - 30 de grade şi minime ce vor reveni la o medie de 14 grade. Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 - 4 august, când vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, în special în zonele submontane.

Maramureş

Vremea va fi călduroasă în perioada 26 - 31 iulie, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 33 şi 35 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime în jur de 18 grade. Spre finalul săptămânii se va produce o răcorire a vremii, astfel că, pentru începutul lunii august, este prognozată o media regională a temperaturilor maxime de 28 - 29 de grade şi minime, în general, de 14 - 15 grade. Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 - 4 august, când vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, îndeosebi în zilele de 27 şi 28 iulie.

Moldova

Vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a regiunii în perioada 27 - 31 iulie, când media valorilor maxime va fi de 34 - 35 de grade, iar minimele, în creştere de la 16 grade în prima noapte până spre 20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, în prima săptămână de august sunt prognozate maxime, în medie de 28 - 30 de grade şi minime în jur de 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 1 august, însă, până atunci, instabilitatea se va manifesta în timpul după-amiezelor, dar numai pe arii restrânse îndeosebi în zonele de deal se vor semnala averse.

Dobrogea

Până în jurul datei de 3 august, vremea va fi călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii (în intervalul 28 iulie - 1 august), cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 30 şi 33 de grade şi o medie a minimelor care va creşte de la 18 - 19 grade, până în jurul valorii de 22 de grade. Apoi, media valorilor termice va fi în scădere uşoară spre 28 - 29 grade, la temperaturile diurne şi până în jurul a 20 de grade, la cele nocturne. După data de 1 august, va creşte probabilitatea de apariţie a perioadelor cu instabilitate atmosferică şi local a averselor.

Muntenia

Până în jurul datei de 2 august, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la valori în jurul a 33 de grade (în 26 iulie), până la valori de 36 - 38 de grade (în perioada 28 iulie - 2 august), iar cea a minimelor de la 16 grade, până spre medii de 20 de grade. Ulterior, valorile termice vor mai scădea uşor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31 - 33 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade. După data de 1 august, va creşte probabilitatea de apariţie a perioadelor cu instabilitate atmosferică şi local a averselor.

Oltenia

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la valori în jurul a 34 de grade (în 26 iulie), până la valori de 37 - 38 de grade (în perioada 28 iulie - 1 august), iar cea a minimelor de la 17 grade, până spre medii de 20 - 21 de grade. Deşi valorile termice vor scădea uşor, ulterior vremea se va menţine călduroasă, cu medii diurne de 32 - 34 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade. Probabilitatea de apariţie locală a fenomenelor de instabilitate atmosferică şi a averselor va fi în creştere după data de 1 august.

La munte

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 şi 26 de grade, iar cea a minimelor în creştere de la 12 grade, până spre 15 - 16 grade. După această perioadă, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10 - 12 grade. Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după-amiezelor. Începând cu 1 august şi până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă şi vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2017 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  E cald in luna iulie! Vine apocalipsa climatica! (Luni, 26 iulie 2021, 16:03)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  Cum sa fie 35 de grade in iulie? Nu-i permis asa ceva dom-le! Vara mai vine si cate o ploaie torentiala... Extraordinar si total anormal! E farsitul lumii!
  (pamflet climatic)
 • +1 (1 vot)    
  plecam din localitati spre munte, litoral (Luni, 26 iulie 2021, 17:01)

  Laurell [utilizator]

  Cand putem pleca din oras o zi sau mai multe spre munte, litoral sau alte zone mai reci.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by