Când temperaturile de vară cresc, oamenii transpiră, câinii gâfâie și animalele de toate tipurile caută adăpost la umbră, eventual unde mai adie puțin vântul. Deși pisicile tind să tolereze căldura puțin mai bine decât câinii - la urma urmei, sunt renumite pentru căutarea de locuri însorite pentru a face băi de soare - realitatea este că pisicile pot suferi de supra-încălzire (hipertermie) sau de insolatie. Problemele de sănătate legate de căldură tind să nu fie foarte frecvente la pisici, posibil și pentru că ele tind să evite activitățile fizice pe caniculă.

PisiciFoto: www.hemingwayhome.com

Pisicile sunt, de asemenea, incredibil de inteligente în ceea ce privește modul de a-și menține temperatura corpului. Iată cum încearcă să evite supra-încălzirea:

  • Pisicile își conservă energia. Este posibil să observați că pisica dvs. „dispare”, sau că preferă să-și prelungească orele de somn. Oricum, e mai puțin activă pe caniculă. Acest lucru se datorează faptului că pisicile (spre deosebire de omologii lor canini) știu că conservarea energiei pe vreme ultra-călduroasă ajută la evitarea supra-încălzirii. Pisicile vor dormi în perioadele mai calde ale zilei, de preferință într-o zonă răcoroasă, unde nu bate soarele. Poate spre seară să-și rezerve activități care presupun activitate fizică. Doar dacă are chef!
  • Vara, pisicile caută suprafețe reci. Există un motiv pentru care pisica ta preferă să se întindă pe gresia din bucătărie sau baie ori pe podeaua de ciment din pivniță. De asemenea, pisicile vor căuta zone umbrite, cum ar fi cele de sub pat sau un dulap unde să poată sta departe de lumina directă a soarelui. Așadar, asigurați-vă că pisica dvs. are acces la zonele casei dvs. cu pardoseli din gresie sau în camerele unde nu bate soarele
  • Pisicile se îngrijesc mai mult. Deoarece pisicile nu pot transpira așa cum facem noi. De aceea, uneori se ling mai mult pe blăniță, iar saliva lor se evaporă din blană, răcorindu-le la fel cum sudoarea evaporată ne răcorește.
  • Pisicile beau mai multă apă pe caniculă. La fel și câinii, la fel și oamenii. Asigurați-vă că pisicuța dvs. are întotdeauna acces la apă proaspătă, curată și rece. Puteți ajuta la menținerea răcoritoare a apei pisicilor adăugând câteva cuburi de gheață.
  • Ai putea crede că ”haina” de blană a pisicii tale o face nefericită pe căldură. În realitate, blana ei are proprietăți izolante care ajută la reglarea temperaturii corpului. Așadar, deși v-ați putea gândi că tunderea pisicii dvs. vara o va ajuta, vă înșelați.

Ce altceva poți face pentru a-ți păstra pisica confortabilă?

Luați în considerare setarea aparatului de aer condiționat la o temperatură normală și confortabilă, fără să-l opriți atunci când ieșiți din locuință. Coborâți jaluzelele și trageți perdelele pentru a reduce supra- încălzirea camerei.

Sursa: Debarking Pet Myths: Summer Heat Is No Problem for Cats