O amendă de 2.000 de lei a fost aplicată duminică, de poliţişti, pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, unui bărbat care a postat în mediul online mesaje de susţinere a unui candidat la funcţia primar al comunei Deveselu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, relatează Agerpres.

În acest caz, poliţiştii s-au sesizat din oficiu.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Deveselu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul acestei zile, în mediul online, pe un cont de socializare, au fost postate mesaje de susţinere cu caracter electoral. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, a fost identificat un bărbat, din comuna Deveselu, care a postat mesajul. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia", a precizat Grigorescu.

În comuna Deveselu au loc duminică alegeri parţiale pentru funcţia de primar, după ce anul trecut alegătorii din localitate l-au votat în majoritate pe primarul Ion Aliman care a decedat cu câteva zile înainte de desfăşurarea scrutinului.

La alegerile de duminică sunt în competiţie şapte candidaţi, printre care şi fiul fostului edil decedat, precum şi viceprimarul în funcţie, de asemenea în relaţie de rudenie (văr) cu fostul primar.