Valul de căldură va persista și vineri, când toată țara se află, pentru a doua zi la rând, sub cod galben de caniculă, cu temperaturi de peste 30 de grade. Pe litoralul românesc, însă, temperaturile maxime vor ajunge la 29 de grade în weekend.

la plajaFoto: USER UPLOADED

Conform meteorologilor, în Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade, spun meteorologii.

În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică - averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Pentru a doua zi la rând, sunt în vigoare o avertizare cod galben de caniculă pentru toată țara și o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, pentru Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În sud-vestul și centrul țării va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35-37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade.

De asemenea, vineri, pentru a doua zi la rând, sunt sub cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat 7 județe: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Meteorologii spun că în aceste județe se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade.

Cum va fi vremea pe litoralul românesc în weekend

Pe litoralul românesc, însă, temperaturile maxime vor ajunge la 29 de grade în weekend, potrivit meteorologilor.

  • Vineri: maxime de 27-28 de grade, minime de 21 - 22 de grade. Apa mării: 22-24 de grade
  • Sâmbătă: maxime de 26-28 de grade, minime de 21-22 de grade. Apa mării: 22-24 de grade
  • Duminică: maxime de 25-28 de grade, minime:19-20 de grade. Apa mării: 22-23 de grade