Klaus Iohannis a spus, miercuri, la Tallinn, la finalul întâlnirii cu președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, că a vorbit cu aceasta despre sistemul de e-guvernare al acestui stat, care este campion la digitalizare, și că îi încurajează pe toți responsabilii români din domeniu să îi contacteze pe omologii lor estonieni pentru a lucra împreună la un concept.

Klaus Iohannis, declarații de presă comune cu președintele Estoniei, Kersti KaljulaidFoto: Presidency.ro
  • "Am abordat această chestiune, foarte importantă, în discuția cu doamna președinte. Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării și e-guvernării. Este la fel de clar că relațiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu. Voi încuraja pe toți responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia și să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes.
  • Estonia este cu mult, aș spune chiar foarte mult, înaintea noastră în ce privește sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toții cetățenii, securitatea rețelelor și așa mai departe. Avem foarte mult de învățat și sunt optimist în ce privește o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu. Ca să punctez acest lucru, să nu rămânem doar la declarații politice, mâine voi vizita centrul prin care Estonia arată musafirilor cum văd ei aici, în Estonia, sistemele de e-guvernare, e-servicii și securitatea acestora, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă comună cu președintele Estoniei, după ce a fost întrebat cum poate România să se inspire din sistemul de e-guvernare estonian pentru modelarea propriului sistem digital.