​​Dăncilă nu e consiliera Guvernatorului, ci unul din consultanții din Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European, a spus marți pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.

Banca Naționala a RomânieiFoto: Hotnews

Declarația lui Adrian Vasilescu:

  • ”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică.”

Relația lui Dăncilă cu Pașcu nu este dintre cele mai cordiale. Social-democratul Pașcu o ironizase pe șefa lui (pe atunci) pe linie de partid, Viorica Dăncilă, postând un mesaj ironic pe contul său de Facebook, în ziua votului pentru primul tur la alegerile prezidențiale. Vezi: Ioan Mircea Pașcu o ironizează pe Viorica Dăncilă, în ziua votului: Niciun om să nu-i frică să meargă la vot!