Începând de ieri, fostul premier Viorica Dăncilă este noua consilieră pe probleme de strategie a Guvernatorului BNR Mugur Isărescu, au confirmat pentru HotNews apropiați ai băncii centrale. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, nu a dorit să facă comentarii pe această temă. De altfel, mai mulți politicieni și-au găsit locul în BNR după ce mandatele de om politic li s-au terminat, Dăncilă nefiind primul asemenea caz. Mandatul Guvernatorului BNR se încheie în toamna lui 2024, când acesta va avea 75 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE În scurt timp, Adian Vasilescu a intervenit, spunând că Dăncilă nu e consiliera Guvernatorului, ci unul din consultanții din Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro.

Mandatul Guvernatorului BNR se încheie în toamna lui 2024, când acesta va avea 75 de ani.

Decizia de a o pune ”consilier pe probleme de strategie a Băncii Naționale” nu este cea mai fericită, multă lume aducându-și aminte de agramatismele ei în genul: ”trebuie sa redam credibilitatea oamenilor in justitie”, sau de povestea cu fiul angajat la Curtea de Conturi.

După pata de imagine a Guvernatorului generată de presupusa relație a acestuia cu structurile fostei Securități, numirea ex-premierului Viorica Dăncilă în funcția de consilier- strateg este o a doua gafă de imagine.

Citește doar o parte din ”perlele” noului consilier pe strategie al lui Isărescu:

Viorica Dăniclă este absolventă a Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.