Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, au fost amendaţi în total cu 10.000 de lei, de poliţiştii constănţeni după ce au organizat o petrecere pe plaja din Vama Veche, relatează News.ro.

Vama Veche 1Foto: Carina Hera

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 1 mai,, în jurul orei 21.30, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche - 2 Mai s-au sesizatcu privire la faptul că, pe plaja din dreptul unei terase din staţiunea Vama Veche, mai multe persoane dansează, încălcându-se măsurile de distanţare fizică.

„La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, ar fi organizat petreceri pe plajă, mai exact ar fi difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020”, a transmis IPJ Constanţa.

Sursa citată a precizat că poliţiştii constănţeni au procedat la îndepărtarea persoanelor respective, punându-le în vedere să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de COVID 19.

Totodată, poliţiştii Biroului de Poliţie Vama Veche - 2 Mai au dat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, (dintre care 10 avertismente), persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecţie individuală sau au încălcat normele de convieţuire socială, ordine şi siguranţă publică.