Replica Institutului Levantului pentru Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește! Apel la toate instanțele

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 2 martie 2021, 0:22 Actualitate | Esenţial


Institutul Levantului
Foto: Facebook
Clădirea Institutului Levant este la fel de improprie pentru o școală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de Clotilde Armand pe Calea Victoriei, este replica celor de la Institut, după ce primarul Sectorului 1 a spus că vrea să le ia clădirea și să o transforme în școală, potrivit Mediafax.

După ce Clotilde Armand a propus preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, reprezentanții instituției au spus că primarul „nu știe ce vorbește” și amenință că vor apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați de „minciunile” aduse în spațiul public.

„A avut această revelație trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo și s-ar fi uitat cu atenție, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câțiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, și că este impropriu pentru o școală. Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu și fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1. Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adresa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant”, spun cei de la Institut într-un comunicat de presă.

Ei spun că era foarte simplu pentru primarul Sectorului 1 să afle ce face Institutul: să caute informații pe site.

„A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință. Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României”, spun reprezentanții Institutului Levantului.

Reprezentanții Institutului o acuză pe Clotilde Armand și în privința afirmațiilor cum că „instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro".

„Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) - 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net”, spun ei.

Cei de la Institutul Levant spun că își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați de aceste „minciuni”.

În finalul comunicatului, reprezentanții Institutului o întreabă pe Clotilde Armand dacă nu ar fi potrivit pentru școală sediul ei de europarlamentar.

„O întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcționează Institutul Levantului pentru a fi transformată în școală.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădire ar putea funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe rețeaua de socializare.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19598 vizualizari

 • +36 (40 voturi)    
  Lol (Marţi, 2 martie 2021, 0:25)

  mitg [utilizator]

  O sinecura mai mare ca acest institut mai este doar academia aia a lu ecaterina androlina.
  • +12 (14 voturi)    
   Bine, asta doar dacă... (Marţi, 2 martie 2021, 8:08)

   lsorin [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Bine, asta doar dacă uiți de Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a lu` Ion Iliescu, pe motiv dă deces.

   ... Stați așa nu mânați!!!
   Nu Ion Iliescu, ci institutu` lui s-a îmbolnăvit de deces galopant!
  • -3 (7 voturi)    
   Psd-ul ! (Marţi, 2 martie 2021, 10:18)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   de vina e dragnia , el a crezut ca se afla in micul paris ,si ca nu trebuie sa-i dea lui clotilda acea cladire ,pentru ca deja are una pe calea victoriei , de mare valoare si care sta nefolosita ! e de noaptea mintii cu atatia trolli !de unde or avea rusii atatia bani sa-i plateasca , doar n-or lucra probono ?!
  • +2 (4 voturi)    
   alta academie (Marţi, 2 martie 2021, 12:35)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Vezi si Cacademia fostului ministru "Mos Teaca"...
 • +33 (37 voturi)    
  pai sa ne spuna stimabilii... (Marţi, 2 martie 2021, 1:03)

  bogdan1477 [utilizator]

  Ce anume a facut Institutului Levantului in ultimii 5 ani. Ceav de genul: am cheltuit atati bani, dar am publicat x studii/articole in reviste recunoscute international, am tinut prelegeri la y conferinte internationale pe teme relevante, am publicat x carti, etc. Ca sa vedem si noi daca are dreptate Clotilda sau institutul asta de se pretinde de renume mondial.
 • +26 (34 voturi)    
  intrebare (Marţi, 2 martie 2021, 1:15)

  clujanu [utilizator]

  Ce legatura este intre geologie domnul,Constantinescu si Levant?.
  • +7 (13 voturi)    
   //// (Marţi, 2 martie 2021, 8:18)

   GemstonePig [utilizator] i-a raspuns lui clujanu

   Țapu is dumb as a Levant rock.
 • +30 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 martie 2021, 1:33)

  [anonim]

 • +33 (37 voturi)    
  Valeu (Marţi, 2 martie 2021, 1:45)

  Godzillagrrr [utilizator]

  Valeu ce s-au oparit.

  Ma intreb cum a fost posibila existenta vietii as-we-know-it inainte de infiintarea maretului institut.
 • -7 (11 voturi)    
  Afara cu Emil C! (Marţi, 2 martie 2021, 7:33)

  Edmond_Nicolaus [utilizator]

  Institutul sa fie pastrat, dar Emil C. sa fie dat afara!
 • +12 (14 voturi)    
  ... (Marţi, 2 martie 2021, 7:37)

  tirolez [utilizator]

  haha, nu e la cativa metri de arcul de triumf. Tehnic, nu, dar faptul ca e la maxim 100 de metri, ce inseamna?
 • -16 (18 voturi)    
  Madamei ii trebuie o cladire mare (Marţi, 2 martie 2021, 8:42)

  xrogo [utilizator]

  sa doseasca sacii cu voturi?
 • +11 (15 voturi)    
  Trantorii dracului... (Marţi, 2 martie 2021, 8:45)

  Luk [utilizator]

  .
  • +1 (5 voturi)    
   scoli noi (Marţi, 2 martie 2021, 12:27)

   mariuss71 [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Poate deschide Arcul de Triumf , sa faca o scoala si asa e deschis odata la cativa ani, papagalii aia de acolo iau salarii degeaba, sinecuri PSD, Dragnea si asociatii lui! Si la Ateneu , nu e deschis zilnic , poate face si acolo scoala de zi ! sta degeaba si e deschis doar duminica, ce facem acilea domnilor, in Franta se utilizeaza la maxim spatiile !!!
 • +14 (16 voturi)    
  Replica "Levantului" arata (Marţi, 2 martie 2021, 8:48)

  PowerIon [utilizator]

  ca este populat de politicieni sadea.
  Nu ai putea sa faci deosebire intre limbajul folosit de ei si cel al PSD-istilor din parlament cand folosesc atacaul la persoana.
 • +14 (16 voturi)    
  Eu nu am înțeles din replica lor nimic. (Marţi, 2 martie 2021, 8:50)

  asavreau [utilizator]

  Cu ce se ocupă acest institut al Levantului? Ce câștigă România din studiile// ce pretind că le fac niște indivizi cu diverse pregătiri profesionale în care nu sau afirmat?
 • +11 (15 voturi)    
  Nu reutilizarea sediului Levantului conteaza! (Marţi, 2 martie 2021, 8:51)

  Cugetator [utilizator]

  Nu este important cum se va reutiliza cladirea Institutului Levantului , dar este urgent ca personajul caraghios Don Quijote Emil Constantinescu fost presedinte de dreapta ales de CDR , actualmente complet PSD-izat , sa-si piarda sinecura , care ii permite sa nu moara de foame si sa ramana si fara neuitatul barbison !
  • +2 (6 voturi)    
   sinecura (Marţi, 2 martie 2021, 12:40)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   Nu doar EC este sinecurist acolo, fiti convinsi ca toti "membrii"sunt..
 • +11 (13 voturi)    
  e jale printre levantini (Marţi, 2 martie 2021, 9:00)

  Dromichetes [utilizator]

  Dar poate se sesizează cineva si cum s-au facut angajarile la acest Institut fantomă! Cunosc un caz concret in care o pila a fostului senator Daniel Barbu a fost angajata ca specialist pe istoria Romei Antice, deşi nu avea studiile de specialitate (istorie) necesare ocupării acelui post, in dauna unui om care absolvise istoria acum multa vreme si se specializase prin Occident in această epocă!
 • +7 (11 voturi)    
  Institutu de studiere a Lebărului (Marţi, 2 martie 2021, 9:51)

  JustinCase [utilizator]

  Ce mai zbiară purceaua obezată când o scoți din coteț. Marș la muncă, inutili ratați, nu așteptați bani de la mine după ce ați distrus țara împreună cu neocomuniștii!
 • -7 (11 voturi)    
  Mai interesant decat... (Marţi, 2 martie 2021, 10:15)

  muscha mbanana [utilizator]

  cel mai tare ,e ca clotilda are sediu de europarlamentar in bucuresti , ce calea victoriei ! mai e parlamentar european ???sau vrea toate cladirile istorice din micul paris ?e de noaptea mintii !!!
 • -1 (3 voturi)    
  vaaaaaai (Marţi, 2 martie 2021, 19:11)

  liviu_ [utilizator]

  s-a sluat clotilde de dinozaurii care nu fac nimic....
  si ca sa fiu sincer , habar nu am cine e aceasta institutie, dar dupa limbaj presupun ca sunt o adunatura de dinozauri comunisti care freaca menta degeaba!


  atac la toate instantele psd cu judecatori corupti

  la cum e justitia romana am mai multa incredere sa las catelu singur intr-o camera plica cu carne pentru o saptamana (fara sa-i dau mancare) decat in deciziile "justitiei" romane...
 • 0 (4 voturi)    
  nu e sinecura? (Marţi, 2 martie 2021, 19:19)

  Contrache [utilizator]

  Ce face institutul? Ca tot nu ati raspuns la intrebare. aduc prestigiu și respect României", ok aplauze, dar fi bun si raspunde, cum mai exact? Aaaa... nu prea stii ce sa zici si incepi sa o balbai.
  De ce nu avem Institutul Polineziei? Suntem cativa interesati. Sau Institutul Tibetului. Acestea nu aduc prestigiu precum cel al Levantului?
  Ete vezi, vorbim, glumim, dar voi o sa va desfiintati si o sa plecati. Sa-ti faci prestigiu pe banii tai, strange donatii daca esti asa pasionat, nu mai irosi banii statului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by