Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea clădirii în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transforme în școală. ”De exemplu, aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2”, unde elevii învață în trei schimburi.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

Postarea integrală a primarului de pe pagina sa de Facebook:

  • Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu.
  • Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!
  • Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală. De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2. (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi).
  • Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut.


    Citește și:

    Legea prin care Institutul Levantului devine instituţie publică autonomă, iar Emil Constantinescu președinte cu rang de secretar de stat este neconstituțională - CCR