Anchetă la Pentagon, în contextul în care militari și veterani sunt acuzați că au pariticipat la violențele de la Capitoliu
Biroul inspectorului general al Pentagonului, un organism independent însărcinat să ancheteze asupra acestei administraţii tentaculare care gestionează o populaţie de peste două milioane de soldaţi, a declarat într-un comunicat că ancheta va începe înainte de sfârşitul lunii.
Într-o scrisoare deschisă publicată, de asemenea, joi, 14 senatori democraţi au indicat că i-au solicitat inspectorului general să efectueze această anchetă, subliniind că "Pentagonul recunoaşte existenţa problemei, dar a eşuat în aplicarea unui plan detaliat pentru a răspunde la aceasta".
Ei citează un sondaj neoficial efectuat în septembrie de revista de specialitate Military Times, care a arătat că o treime din personalul militar activ "a constatat semne de rasism sau ale ideologiei supremaţiei rasei albe în rândurile armatei".
În plus, două treimi dintre participanţi citează naţionaliştii albi ca o "ameninţare notabilă". Pentagonul şi-a apărat măsurile de luptă împotriva extremismului în cursul unei conferinţe de presă.
Departamentul Apărării "a interzis în mod expres militarilor să apere în mod activ ideologiile sau cauzele supremaţiei rasei albe, extremiste sau legate de grupuri criminale", a afirmat directorul serviciului de informaţii al ministerului, Gary Reid.
"Toţi militarii, inclusiv membrii Gărzii Naţionale, au fost supuşi unei anchete în legătură cu trecutul lor, sunt evaluaţi în permanenţă şi sunt înscrişi într-un program de protecţie împotriva ameninţărilor interne", a adăugat el.
Gary Reid nu a oferit nicio cifră cu privire la numărul soldaţilor care aparţin unor grupuri extremiste, nici nu a comentat prezenţa a cel puţin unui soldat al armatei terestre printre partizanii lui Donald Trump care au participat la violenţele de săptămâna trecută.
Un oficial cu rang înalt al ministerului a recunoscut însă că "resurgenţa activităţilor naţionaliştilor albi şi adepţilor supremaţiei rasei albe în ultimii 5-6 ani" a provocat o "îngrijorare profundă" la Pentagon.
"Ştim că unele grupuri încearcă să recruteze soldaţii noştri sau chiar îi încurajează pe membrii lor să se angajeze în armată pentru a dobândi competenţe şi experienţă militară", a adăugat el.
El a afirmat că noii recruţi au fost supuşi unor ample anchete privind trecutul lor, inclusiv pe lângă foştii lor profesori, vecini sau angajatori. Dar Pentagonul este acuzat că nu caută să măsoare proporţia extremiştilor din rândurile sale şi că nici nu publică rapoarte periodice despre eforturile sale, aşa cum se întâmplă în lupta împotriva agresiunilor sexuale.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate