Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de reprezentanţii Penitenciarului Târgu Jiu, având în vedere confirmarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Târgu Jiu, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la testarea a nouă persoane private de libertate.

Rezultatele au relevat alte opt de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

"Menţionăm că cele opt persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, fiind contacţi direcţi ai deţinutului confirmat pozitiv în data de 25.11.2020. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical. Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim", se arată în comunicat.