"Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00". Este mesajul ironic al reprezentanților sindicatului Europol, care comentează astfel o decizie a Poliției Toplița (Harghita) potrivit căreia polițiștii ar urma să lucreze de luni până sâmbătă, între 06:00 și 18:00, și duminica până la 14:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sindicatului Europol, șefii Poliției Județene Harghita i-au anunțat pe subalterni că de luni polițiștii din Toplița vor lucra câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 - 18:00,iar duminica, de la 6:00 la 14:00.

  • "Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină.
  • Acest model de "menegeri", nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.
  • Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18:00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă", afirmă reprezentanții Europol.

Ei spun că au sesizat și conducerea Poliției Române.