183 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, 26 cetățeni români din Regatul Hașemit al Iordaniei și 156 cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos au fost aduși în țară pe 6 iunie de MAE, arată un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant, cazuri medicale și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Londra-București, București-Amman-București și București-Haga-București.

De asemenea, cu aceste curse a fost facilitată revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv 12 cetățeni iordanieni, trei americani, doi belgieni, doi britanici, șase bulgari, trei cehi, trei danezi, cinci francezi, șapte germani, cinci eleni, patru italieni, patru lituanieni, cinci spanioli, patru elvețieni, un croat, un japonez, un egiptean, un ungar, doi coreeni, doi olandezi și doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședință pentru 24 de cetățeni iordanieni care se aflau cu titlu temporar pe teritoriul României, Bulgariei și ai Republicii Moldova.