Circa 10.000 de oameni din Orșova au rămas fără apă. Autorităţile au oprit furnizarea apei după ce au constatat că aceasta este plină de mâl. Specialiştii spun că fenomenul este unul excepțional şi singura explicaţie pe care au găsit-o până acum ar fi cantităţile mari de precipitaţii din ultimele ore.

OrsovaFoto: Google Street View

Cristinel Pavel, prefectul judeţului Mehedinţi, spune că la priza de captare din localitatea Topleţ, din judeţul Caraş – Severin, a apărut „un fenomen inexplicabil, un grad mare de turbiditatea a apei”, informează Mediafax.

Specialiştii spun că fenomenul este unul excepțional şi singura explicaţie pe care au găsit-o până acum ar fi cantităţile mari de precipitaţii din ultimele ore.

Cum Orşova nu are staţie de tratare a apei, autorităţile caută soluţii pentru că nu se ştie când va putea fi consumată apa din nou.

„Este un izvor în apropiere care are altă compoziţie şi altă sursă, până la un sistem de tratare a apei”, spune Cornel Meilescu, expert hidro-geolog.

Între timp, cei aproximativ 10.000 de oameni din oraş îşi cumpără din magazine apa de băut, iar apă menajeră primesc de la cisternele pompierilor.