Incasarea in totalitate de catre autoritatile centrale a banilor proveniti din taxele pe tranzactii imobiliare a determinat Primaria din Barlad sa dea in judecata Guvernul si Ministerul de Finante. Intr-un interviu pentru BBC, primarul localitatii, Constantin Constantinescu, a declarat ca aceasta taxa este discriminatorie si a cerut revenirea la forma anterioara a Codului Fiscal.

"Pana mai ieri, aceasta taxa mergea 60 % la Guvern si 40% ramanea la bugetul local. De cand a aparut hotararea de guvern (..) aceasta taxa merge la bugetul de stat. Si, in felul acesta, suntem pagubiti cu circa 3 miliarde si jumatate de lei vechi. Daca la prima vedere este o suma poate nesemnificativa, pentru bugetul local este destul de mult" - a explicat primarul de Barlad.

BBC, receptionat de Rador, mai noteaza ca Primaria Barlad da in judecata autoritatile statului pentru a doua oara. In 2007, Ministerul Economiei si Finantelor a fost chemat in instanta, pe motiv ca a refuzat sa dea municipalitatii banii care ii reveneau din impozitul pe venit, platit in 2005 si 2006, de catre Societatea Rulmentii Barlad.