





Valeri Kuzmin, la Monumentul Ostașului Sovietic: Astăzi vedem mai multe tentative de a falsifica istoria Marelui Război
Prezent la o ceremonie de omagiere a soldaților ruși care au murit pe teritoriul României în cel de-al Doilea Război Mondial, ambasadorul rus în România a acuzat Parlamentul European că dezinformează asupra istoriei despre Al Doilea Război Mondial.
„Din păcate, astăzi vedem mai multe tentative pe arena internaţională, aş spune tentative grăbite de a falsifica istoria Marelui Război. Aceste persoane încearcă să spună că cei care au fost agresori sunt egali cu cei care au luptat pentru eliberarea popoarelor", a declarat Kuzmin la ceremonia organizată la Monumentul Ostaşului Sovietic din Bucureşti.
Oficialul rus a afirmat că şi Parlamentul European s-a remarcat prin astfel de declaraţii și a amintit de decizia Tribunalului de la Nurnberg, care precizează că Germania a fost statul care a început războiul.
„Le putem recomanda să citească decizia Tribunalului de la Nürnberg, unde a fost scris că Germania a fost ţara care a început războiul, a atacat Polonia, lucru care a dus la marele conflict global. Acest document este tot mai valoros, pentru că a fost adoptat de persoanele care au fost contemporanii acestor evenimente. Acest document a fost adoptat de aliaţii din Coaliţia antihitleristă - SUA, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică", a mai spus ambasadorul rus.
Valery Kuzmin a adus, joi, un omagiu soldaţilor ruşi care au murit în România în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia a avut loc la Monumentul Ostaşului Sovietic din Bucureşti, cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.
La eveniment au fost prezenţi angajaţii Ambasadei şi Biroului Ataşatului Militar, membrii Reprezentanţei Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse în România pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, conducerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război precum şi reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea