Pasageri veniți din orașul Wuhan din China, locul unde a izbucnit epidemia provocată de coronavirus, au aterizat joi pe aeroportul Fiumicino din Roma, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceștia sunt verificați dacă sunt suspecți de infectarea cu coronavirus, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului, mai relatează Reuters.

Verificarea celor 202 pasageri și a echipajului este prima operațiune de acest gen de când autoritățile italiene au dispus măsuri speciale de control pentru a preveni transmiterea virsului.

Nu există informații legate de posibile cazuri de persoane care să fie suspecte de infectare cu coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va relua astzăi dezbaterile privind emiterea unei eventuale alerte internaționale, după ce miercuri nu a reuşit să cadă de acord dacă focarul actual de coronavirus din Wuhan (China), cu peste 440 de îmbolnăviri şi 17 decese, trebuie sau nu declarat ca fiind o situaţie de urgenţă internaţională.

Simptomele noului coronavirus, denumit provizoriu de OMS 2019-nCoV, sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

Virusul este deja prezent în cel puţin 13 provincii chineze, pe lângă regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, care au confirmat primele cazuri miercuri, şi au fost depistate cel puţin 4 persoane afectate în Thailanda şi câte una în Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite.

Deocamdată, OMS nu a emis alerte pentru persoanele care călătoresc în China, ci doar a sfătuit populaţia din zonele afectate să aibă în vedere măsuri de igienă de bază, cum ar fi spălarea mâinilor cu săpun, acoperirea gurii sau nasului când tuşesc sau strănută sau evitarea contactului cu persoane cu simptome similare cu cele ale gripei.