Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marți seară, că ALDE nu va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD pentru căderea Guvernului Orban. El a adăugat că ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Această decizie de asumare a răspunderii în Parlament, pe care a luat-o prim-ministrul este, de fapt, o provocare deschisă la adresa PSD. PSD nu are alternativă, trebuie să depună o moțiuune de cenzură, pentru că altfel ce vor spune primarii PSD foarte generoși dacă el nu apără alegerea primarilor într-un singur tur. Pe de altă parte căderea Guvernului deschide calea de anticipate, care nu îi convine. I-am spus domnului Ciolacu ieri că noi susținem alegerea primarilor în două tururi și că nu vom vota moțiunea. A vrut să vadă cum ne poziționăm. Nu sunt de acord cu anticipatele, dar se pare că miza în acest moment este legată de modalitatea în care se fac alegerile, într-un tur sau în două. E normal să mă consulte”, a spus Tăriceanu, la TVR.

Reacția vine în contextul în care Guvernul a anunțat că își asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură.