Atacatorul saudit de la baza Blue Angels a marinei americane din Pensacola le-ar fi pus invitaților la cină înregistrări video cu masacare, la începutul săptămânii, relatează presa americană citând surse apropiate anchetei, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mohammed Alshamrani, care era antrenat la baza militară din Florida, a deschis focul vineri dimineață și a ucis trei marinari înainte de a fi împușcat mortal.

Este vorba despre Joshua Kaleb Watson, 23 de ani, Mohammed Sameh Haitham, 19 ani, și Cameron Scott Walters, 21 de ani. Autoritățile americane spun că cei trei au dat dovadă de eroism în fața ”răului”.

Mai mulți saudiți de la baza marinei sunt interogați în cadrul anchetei, însă autoritățile nu au lansat acuzații la adresa acestora pentru implicare în atac.

Pe lângă faptul că atacatorul le-a pus la cină imagini reprezentând execuții în masă, el ar fi folosit și un cont de twitter pentru a transmite mesaje anti-americane, înainte de producerea atacului.

Sauditul care a omorât trei persoane vineri la bază aeronavală din Florida a transmis mesaje ostile Statelor Unite înainte de a comite atacul a spus SITE, Institutul de căutare a organizațiilor teroriste internaționale. Atacul a fost filmat de alți doi saudiți.

”Sunt împotriva răului, iar America în ansamblul său s-a transformat într-o națiune a răului (...) Nu sunt împotriva voastră doar pentru că sunteți americani, nu vă urăsc din cauza libertăților voastre, vă urăsc pentru că în fiecare zi susțineți, finanțați și comiteți crime nu doar împotriva musulmanilor, dar și împotriva umanității”, a scris pe Twitter atacatorul, identificat de SITE ca fiind Mohammed al-Shamrani.