Șeful DSU Raed Arafat reclamă tentative de destabilizare a serviciilor de urgență, care au apărut încă din 2010, iar în ultimele 4 – 5 săptămâni spune că au avut ca scop rămânerea la sol a elicopterelor SMURD prin încercarea de modificare a Codului Aerian, potrivit Mediafax.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Raed Arafat a postat pe Facebook un video în care vorbește despre „un atac asupra salvatorilor”, spunând că nu este vorba doar de el sau de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ci și de cei care au realizat intervenția și au făcut tot posibilul să salveze cât mai multe vieți, referindu-se intervenția de la Colectiv.

Aici au fost puși într-o lumină negativă pe care o să o clarific pe parcursul declarațiilor pe care o să le fac și pe parcursul dezbaterilor care vor urma poate după campania prezidențială. Ca să intrăm direct în subiectul de astăzi, pe care vreau să îl prezint, este un subiect care arată că sunt mai multe interese în domeniul urgenței. Există mai multe interese care pot fi în spatele atacurilor care au loc în mod concertat asupra noastră și nu numai în ultima perioadă, ci pe parcursul ultimilor ani. Dacă vedem unul din aceste lucruri, iar la finalul acestei filmări o să vedeți despre ce e vorba, cum s-a încercat dărâmarea aviației de urgență din România, cum s-a încercat dărâmarea aviației MAI, respectiv a SMURD-ului și colaborării civil-militare numai în ultimele 4 săptămâni. Nu mai devreme decât asta, numai ultimele 4 – 5 săptămâni a fost această tentativă, atunci o să înțelegeți de ce spun că există multe interese care pot fi convergente pentru a încuraja atacarea și persoanelor, discreditarea lor și a instituțiilor, încercând să spună că ele nu sunt eficiente, nu au evoluat, nu s-a schimbat nimic în ele, ceea ce e contrar realității”, spune Arafat.

Șeful DSU vorbește despre modul în care a fost realizată Legea Sănătății în 2006, cum a fost ea atacată la CCR, pe motiv că nu lăsa loc de competiții de tip comercial în serviciile de urgență.

„S-a încercat obținerea unor decizii inițial de discriminare pentru a forța Ministerul Sănătății să introducă sectorul comercial în competiție cu sectorul public pe fonduri publice, când au pierdut acolo(la Curtea de Apel Argeș – n.r.) au ajuns la CCR unde s-a încercat lovirea ca și neconstituțională a articolelor care prevedeau acest lucru”, afirmă Arafat.

Șeful DSU vorbește, în continuare, de o altă tentativă, din 2010, când un deputat din zona Banatului a venit cu o propunere legislativă inițiată de niște servicii de medicină private pentru a modifica legea Sănătății.