Premierul demis Viorica Dăncilă a lansat luni un nou atac politic de la masa Guvernului, la începutul ședinței Executivului său rămas interimar. Ea i-a somat pe ”candidatul Iohannis" și pe "gălăgioșii lideri ai PNL" "să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să se concentreze pe creionarea unui program de guvernare”.

Dancila, la sedinta de GuvernFoto: Guvernul Romaniei

La începutul ședinței de Guvern, Viorica Dăncilă a vorbit despre "foamea de putere" a președintelui Iohannis și "despre lipsa de viziune a celor care îl înconjoară".

”În lipsa unui program de guvernare și a unui plan concret pentru români și pentru România din partea PNL, Klaus Iohannis face ceea ce ne-a obișnuit pe toți de 5 ani - trage de timp și încearcă să distragă atenția prin jigniri. Ceea ce ne îngrijorează este foamea de putere a acestui om și lipsa de viziune a celor care îl înconjoară", a declarat premierul demis.

Viorica Dăncilă a mai susținut că prin mesajele publice pe care le lansează, "autointiluații salvatori ai democrației demonstrează că sunt capabili de orice".

"Îi somez public pe candidatul Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să se concentreze pe creionarea unui program de guvernare. Dacă nu sunt în stare, să spună public și să își asume că au dat jos un guvern doar din considerente electorale”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a continuat atacurile la adresa lui Iohannis și a PNL și i-a "invitat" să semneze Pactul pentru bunăstare: "Am văzut că au simțit nevoia să spună că nu vor tăia pensiile și salariile, după ce au anunțat mai multe măsuri de tăieri și austeritate. Îi invit să semneze pactul de bunăstare semnat deja de un milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice și în trecut, sub pretextul eficientizării guvernării, așa că nu pot fi crezute pe cuvânt. Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligațiile pentru cetățenii României”.