După ce cu o zi în urmă nu era convins că a greșit, duminică Eugen Teodorovici i-a cerut scuze jurnalistei pe care a jigniit-o. Teodorovici anunță pe Facebook că a sunat-o pe aceasta, el susținând că acel dialog nu îl reprezintă și a avut loc "într-un moment nepotrivit".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Regret incidentul de zilele trecute, petrecut pe holurile Parlamentului. Chiar am sunat-o pe doamna Gabriela Del-Pupo, reporter al site-ului de știri b1, și i-am prezentat personal scuze.

A fost un dialog care nu mă reprezintă, purtat într-un moment nepotrivit. Cu toții facem greșeli, de multe ori fără cea mai mică intenție de a-i răni pe ceilalți", a scris Teodorovici.

El spune că și-a cerut scuze pentru că "a-ți cere scuze atunci când greșești nu înseamnă slăbiciune, ci înseamnă tărie de caracter și asumare, înseamnă că îți consideri greșelile lecții de viață din care înveți ceva îndreptându-le".

În mesajul postat duminică seară pe Facebook, ministrul Finanțelor mai susține că are "un respect deosebit pentru jurnaliștii care își fac meseria cu profesionalism și care refuză pătarea acestei nobile meserii cu interese ce trec mult dincolo de etica și deontologia profesională".

Imediat după ce guvernul din care face parte a căzut la moțiunea de cenzură, Teodorovici a avut o reacție total deplasată. Oprit pe holul Parlamentului de o jurnalistă a b1.ro care s-a prezentat și l-a întrebat ce va face în continuare, Teodorovici i-a răspuns jignitor, întrebând-o ironic dacă e de la boii.ro, dacă e liberă diseară și comentând că are dinții puși și că nu este unul dintre interesele sale.

Sâmbătă, Teodorovici a avut o primă reacție pe acestă temă și le-a cerut jurnaliștilor să îi "faciliteze" o întâlnire cu ea. Teodorovici nu părea însă convins că a greșit, iar întrebărilor repetate ale ziariștilor pe acestă temă le-a răspuns cu alte întrebări - "Sunteți siguri că am greșit?", "Care jigniri?" - și s-a enervat.

"Ca să tranșăm această chestiune, dacă îmi puteți facilita o întâlnire cu domnia sa, în sensul de a avea o discuție, aș fi recunoscător. Pot să am o discuție cu dânsa. Dumneavoastră aveți un fix. Nu, față de domnișoara respectivă, de asta am rugat să îmi faciliteze o întâlnire cu domnia sa”, a spus Teodorovici, încercând să explice că, de fapt, nu avea o problemă cu jurnalista, ci cu postul de televiziune la care lucrează aceasta.

La insistențele jurnalistilor, ministrul de Finanțe s-a enervat, răspunzând: "Care jigniri? O să discut cu dânsa. Asta am rugat mai devreme. Ori nu sunteți prezentă, ori aveți sincope în a mă asculta. Cum să o caut pe domnișoara? Prin dumneavoastră”.

În momentul în care jurnaliștii i-au reaminit declarațiile Vioricăi Dăncilă, care spunea că trebuie să îi ceară scuze, Teodorovici a răspuns: "Sunteți siguri că a spus asta? A spus că dacă am greșit...".