Ambasada Marii Britanii la București așteaptă ca Guvernul român să anunțe curând care vor fi cerințele sale pentru cetățenii britanici aflați în România, în cazul unui Brexit fără acord, potrivit unui comunicat difuzat marți de reprezentanța diplomatică.

HotNews.roFoto: Hotnews

În comunicat, Ambasada Marii Britanii informează că Guvernul de la Londra a lansat luni, 16 septembrie, o amplă campanie de informare - intitulată „Pregătește-te pentru Brexit” - prin care îndeamnă cetățenii britanici care locuiesc sau călătoresc în Uniunea Europeană să-și ia măsurile necesare pentru a fi pregătiți de ieșirea țării lor din UE, programată să aibă loc pe 31 octombrie.

Potrivit reprezentanței diplomatice, campania vizează informarea celor peste un milion de britanici care trăiesc în țări din Uniunea Europeană cu privire la acțiunile specifice pe care trebuie să le întreprindă pentru a-și securiza drepturile și serviciile de care beneficiază în țara gazdă, respectiv informații despre rezidență, servicii medicale, permise de conducere sau pașapoarte.

În acest context, Ambasada britanică la București spune că „așteaptă ca Guvernul român să publice în scurt timp oferta sa pentru cetățenii britanici care locuiesc în România, în cazul unui Brexit fără acord”.

„Imediat ce Guvernul României își publică oferta, vom actualiza informațiile cu privire la șederea în România, pentru a le oferi cetățenilor britanici indicații clare despre ce pot face pentru a se pregăti pentru Brexit”, precizează Ambasada UK.