Iranul a respins duminică acuzațiile SUA potrivit cărora se află în spatele atacurilor cu drone asupra instalațiilor petroliere ale Arabiei Saudite și a lansat o nouă amenințare la adresa Washingtonului. Un comandant al Gardienilor Revoluției din Iran a declarat că bazele militare și aeronavele americane din regiune se află în raza de acțiune a rachetelor balistice iraniene, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declarațiile comandantului au fost făcute în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul că a efectuat atacurile asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, amplificând conflictele din Orientul Mijlociu.

Președintele american, Donald Trump, a condamnat sâmbătă atacul cu drone împotriva a două instalații petroliere din Arabia Saudită, în cursul unei discuții telefonice cu prințul moștenitor saudit, Mohammad bin Salman, secretarul de stat american, Mike Pompeo, acuzând la rândul său Iranul. Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.