Femeilor din Brazilia le este, probabil, rușine de președintele lor, Jair Bolsonaro, a spus Emmanuel Macron, în replică la atacurile lansate de omologul său brazilian la adresa soției sale.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Cei doi lideri se află în dispută de mai multe săptămâni, iar Bolsonaro a spus luni că refuză ajutorul de 22 de milioane de dolari pe care liderii G7 au anunțat că îl oferă pentru combaterea incendiilor din Pădurea Amazoniană, fără să ofere niciun argument.

Macron l-a făcut responsabil pe omologul său brazilian pentru criza incendiilor fără precedent și l-a acuzat că minte în ceea ce privește politica din domeniul combaterii efectelor încălzirii globale.

Ca reacție, duminică, în timp ce liderii celor șapte cele mai puternice state din lume discutau la Biarritz, Bolsonaro a postat pe Facebook un mesaj în care compara modul în care arată soția președintelui francez, Brigitte, în vârstă de 66 de ani, cu propria sa soție, Michelle, 37 de ani.

“Nu-l umiliți pe om. Hahahah”, a scris Bolsonaro într-unul dintre comentariile la postare, fiind criticat vehement pentru sexism.

Întrebat în legătură cu acest episod, într-o conferință de presă, Macron a calificat comentariile președintelui francez ca fiind extrem de lipsite de respect.

"Este trist pentru el și pentru brazilieni. Probabil că femeilor din Brazilia le este rușine cu președintele lor", a completat el. "Pentru că respect foarte mult poporul brazilian, sper că vor avea cât de curând un alt președinte care să fie capabil să își îndeplinească funcția", a mai declarat Macron, potrivit Reuters.