Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îi demită imediat pe ministrul interimar al Educației Daniel Breaz și pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului. Daniel Breaz afirma, la comemorarea victimelor Holocaustului Romilor, că "de-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile în urma cărora anumite minorități au avut de suferit".

HotNews.roFoto: Hotnews

"După declarațiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcție publică! Este grav că gesturi antisemite și manifestări naziste se regăsesc și în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!!", a reacționat Raluca Turcan, marți dimineață, pe Facebook.

Ea spune că tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în școli, pentru că prin educație pot fi prevenite și eliminate intoleranța, ura și xenofobia.

"Cum mai poate să rămână ministru la Educație Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost “momente ... mai delicate... să nu le spunem neplăcute”? Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale președintelui României cu liderul nazist A. Hitler? Și mai bine ar fi ca toți miniștri, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!", a scris Turcan.

"De-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (...) anumite minorități au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenția, nu doar a românilor, ci a întregii națiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorități”, a declarat ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, la o ceremonie care a avut loc vineri, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit RFI.

Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe „problematica romă“, a distribuit pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler, a scris luni cotidianul adevarul.ro. Inițiativa a generat criticile Institutului „Elie Wiesel".