Liderul PLUS, Dacian Cioloș, reacționează după demiterea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, și îi transmite premierului Viorica Dăncilă că avea motive să o schimbe pe Andronescu dacă ar fi analizat cu adevărat cum funcționează Ministerul Educației și cât de relevante au fost deciziile acesteia. Fostul premier îi mai transmite Vioricăi Dăncilă că, dacă chiar ar fi fost interesată de durerea oamenilor în cazul Caracal, ar fi început în primul rând o reformă în propriul partid înainte de a veni să dea lecții de moralitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E problema dumneavoastră cum vreți să scăpați de oponenții politici din interiorul partidului dumneavoastră. Doamna Andronescu avea motive să fie demisă dacă ați fi analizat cu adevărat cum funcționează Ministerul Educației și cât de relevante au fost deciziile dumneaei pornind de la agonia în care se află acest domeniu fundamental pentru viitorul societății.

Dacă chiar v-ar interesa durerea oamenilor în urma acestui caz de la Caracal și, mai ales, durerea celor pe care-i țineți în sărăcie prin politici clientelare prin care PSD își favorizează baronii, ați fi început în primul rând o reformă în propriul partid, înainte de a veni să ne dați lecții de moralitate", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

El mai spune că oamenii cu bun simț au început să înțeleagă că nu mai au mare lucru de așteptat de la vechea clasă politică, al cărei obiectiv perpetuat de-a lungul anilor a fost să obțină și să conserve privilegii pentru politicieni și acoliții lor.

"Statul român a fost o victimă a acestui model, iar o mare parte dintre cetățenii români și-au pierdut speranța, îndepărtându-se de politică, alții alegând să plece cu totul din țară. Un exponent al PSD ar fi putut fi un factor de schimbare dacă ar fi realizat cu adevărat nevoia de reformă interioară în partid și dreptul românilor de a avea politicieni competenți și cinstiți. Din păcate pentru noi toți, ați pierdut această oportunitate", mai afirmă Cioloș.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, pentru declarațiile „profund greșite” date în cazul Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației va fi propus Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii. Andronescu a declarat că premierul nu a căutat-o, iar ea a aflat de la tv că a fost demisă.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.